#StopErroresMedicación és una campanya de l’hospital Punta d’Europa (Algesires) que pretén millorar la seguretat en la preparació de fàrmacs. Aquest, ha iniciat una experiència pilot que busca evitar que el personal d’infermeria pateixi interrupcions mentre realitza tasques relacionades amb fàrmacs.

 

De fet, la freqüència de les interrupcions durant l’administració de fàrmacs provoca una major incidència d’errors. En el dia a dia, algunes d’aquestes interrupcions poden ser simplement un familiar que pregunta per la salut d’un pacient o els dubtes un company.

 

I com ho han fet? Doncs des d’aquesta setmana, les infermeres de la quarta planta d’hospitalització de Medicina Interna i les de Traumatologia portaran unes armilles reflectants mentre estiguin preparant medicació, amb un logo en la seva esquena en el qual es pot llegir “No m’interrompi. Estic preparant medicació.

 

Llegiu l’article complert a Diario Enfermero: #StopErroresMedicación i el post relacionat que en fa al seu blog elenfermerodelpendiente.