Residència

Equip de professionals i serveis

L’equip de professionals de l’Olivaret està format per:

 • Tècnics socio-sanitaris (13)
 • Infermera
 • Terapeuta Ocupacional
 • Fisioterapeuta
 • Educadora social
 • Neuropsicòloga
 • Treballadora social
 • Podòloga
 • Metgessa
 • Coordinadora Assistencial
 • Cuinera
 • Ajudant de cuina i bugaderia
 • Persona d’ordre i neteja
 • Perruquer
 • Administrativa
 • Directora
Tots ells amb formació específica en geriatria i en constant reciclatge i actualització.
Residència Olivaret
Residència Olivaret

Plans d’atenció personalitzats

Totes les persones que viuen o venen a passar el dia a l’Olivaret segueixen el seu PLA INTEGRAL D’ACTIVITATS ESTIMULATIVES (PIAE). Aquest pla està dissenyat per adaptar-se a la vida quotidiana de cada un dels usuaris de forma que cobreix totes les necessitats de la Persona tant en horari matinal com en horari de tardes:

Bàsiques: alimentació, higiene, cura personal, etc.
Productives o instrumentals: tasques de la llar, espais de treball, etc.
D’oci: celebracions, descans, lectura, escoltar música, etc.
Socials: sentir-se part d’un col·lectiu, fer vincles d’amistat, compartir experiències personals, etc.
Espirituals: servei religiós, grup de pregària, misses, converses, etc.

Seqüència matinal

Està orientada a l’estimulació física i engloba tractaments individuals de fisioteràpia i Teràpia ocupacional:

 • Sessions d’AVD’s: activitats bàsiques de la vida diària en format individual.
 • Sessions d’estimulació sensorial: s’utilitza el massatge, les olors i les sensacions també en format individual.
 • Sessions d’estimulació integral: format grupal reduït per persones que tenen certes dificultats per seguir una dinàmica grupal complexa.
 • Psicomotricitat: format grupal d’activació motora.

Seqüència de tarda

Complementa la del matí, prenent un caire més lúdic i/o més orientat a l’estimulació cognitiva. La metodologia sol ser grupal tant en petits grups com un o dos de grans), mitjançant la música, l’art, les imatges, l’expressió artística, la conversa, les celebracions…. Es practiquen i treballen les relacions interpersonals, les capacitats comunicatives i cognitives per tal d’evitar la solitud, la passivitat i l’aïllament.

A l’Olivaret no ens avorrim mai i sempre tenim alguna cosa per fer. A banda de les activitats del PIAE qui vol pot col·laborar en l’elaboració dels àpats de la residència, anar a comprar al súper o a l’Abacus…, plegar roba, ajudar a repartir el berenar, tenir cura de l’hort i la terrassa i mil coses més!!

Els caps de setmana, també hi ha activitats tant al matí com a la tarda, d’aquesta manera donem continuïtat a la setmana i als plans de vida de cada persona.

Procés d'ingrés

Procés d’ingrés a la residència

Entrevista de pre-ingrés

Abans que una persona vingui a viure a la residència, l’anem a conèixer i fem una petita entrevista de pre-ingrés. La informació extreta d’aquest primer contacte més tot el que ja ens ha destacat la família, es trasllada a la resta de l’equip i a partir d’aquí, comencem a treballar per fer que el procés d’adaptació sigui el més plàcid possible.

Entrevista familiar d’ingrés

La primera entrevista familiar d’ingrés, la fem al cap de 10-15 dies de convivència al centre, d’aquesta manera ja podem, juntament amb la família, anar emmarcant algunes situacions i com resoldre-les plegats.

Ara sí, ja ens coneixem prou com per planificar conjuntament el primer pla d’atenció individual (PAI) que anirà variant segons canvií la situació de la persona usuària.

Cuina pròpia

Tenim unes cuineres excel·lents que en col·laboració amb les infermeres fan que tots els àpats siguin un plaer. Adaptem els menús a les necessitats de cada persona, tant pel que fa a la textura com als sabors, intoleràncies, preferències…i en el berenar i l’esmorzar hi ha varietat per escollir, suc, cafè amb llet, infusions, pa amb tomàquet, torradetes amb melmelada, galetes….

La cuina i el fet de cuinar té una importància crucial en la nostra cultura i a les nostres costums, per aquest motiu juntament en col·laboració amb l’equip d’activitats del centre (Teràpia Ocupacional, Educació social, fisioteràpia, neuropsicologia) és una de les activitats més exitoses i significatives. Tothom pot participar-hi d’una manera o altre, escrivint una recepta o llegint-la, fent la llista de la compra, anant a comprar al supermercat, pelant, tallant, remenant o potser mirant als altres, sentint les olors o xerrant del que estem fent.

Perruqueria i podologia

Aquest dos serveis són aspectes tant importants com l’alimentació, l’estimulació i la cobertura sanitària i per tant estan inclosos en els plans de cures bàsiques dels nostres usuaris.

Les nostres infermeres i metgessa s’encarreguen de donar total cobertura a les necessitats sanitàries de tothom, amb la premissa d’evitar derivacions hospitalàries innecessàries i fonamentant-se en un dels enunciats del nostre ideari que és: ”OFERIR ATENCIÓ INDIVIDUALITZADA INTEGRAL I CONTINUADA DES DE L’INGRÉS FINS AL FINAL DE VIDA”.

Totes les persones de l’equip estem a la vostra disposició per acompanyar-vos en tot el que necessiteu. Nosaltres complementarem la cura que vosaltres teniu dels vostres familiars, tenint en compte que ara l’Olivaret és casa vostra.

Residència Olivaret | Cuina propia
Residència Olivaret
Tens cap dubte o vols més informació?

Contacta’ns sense compromís

En nom de FINA VERNET,S.L. propietària del domini web www.olivaret.es i en virtut del que estableix el Reglament General de Protecció de Dades (UE 1679/2016) els informem que tractem les dades que ens facilita en el present formulari per tal de poder fer efectiva la seva sol·licitud d'informació. Les dades proporcionades es conservaran mentre es realitza el processament de la seva sol·licitud i se li dóna resposta. Vostè té dret a obtenir confirmació sobre si a FINA VERNET,S.L. estem tractant les seves dades personals per tant té dret a accedir a les seves dades personals, rectificar les inexactes o sol·licitar-ne la seva supressió quan ja no siguin necessaries.