Congrés Mundial de Disfàgia

Els dies 21, 22 i 23 de setembre, tindrà lloc per primer cop a Barcelona (Palau de Congressos de Catalunya) el Congrés Mundial de Disfàgia, la reunió dels millors experts d’arreu del món en les afeccions de la deglució.

 

La disfàgia és una malaltia que causa trastorns en la deglució (la persona que la pateix no pot empassar correctament líquids i/o sòlids) i pot causar la mort en un elevat índex de casos o empitjorar molt la qualitat de vida.

El comitè organitzador del congrés està comprès per metges foniatres, neuròlegs, logopedes, nutricionistes i gastroenteròlegs.

 

Taller de cuina gratuïts

Amb motiu del congrés, l’European Society for Swallowing Disorders (ESSD) i la Fundació de Recerca en Gastroenterologia (FUREGA) han organitzat uns tallers de cuina gratuïts a càrrec de la Fundació Alícia, la nutricionista Alicia Costa (del Consorci Sanitari del Maresme) i l’empresa GAN (pionera en el terreny de la Gastronomia Nutricional), els quals comptaran amb la participació de xefs del prestigi de Carme Ruscalleda i Fermí Puig.

 

A qui va dirigit

Aquesta activitat és oberta tant a professionals, com a cuidadors i familiars de pacients que pateixen disfàgia, com els mateixos pacients que la pateixen.

 

Objectiu i organització

En el taller se’ls mostrarà com ajustar l’alimentació de les persones que pateixen disfàgia tot adequant la textura i el volum, així com també que aquest tingui una bona presència i entri per la vista, el gust i l’olfacte.

 

El taller serà dividit en 3 parts ben diferenciades: la primera part consistirà en facilitar informació de com fer l’adaptació dels aliments, en la segona part es podran realitzar diverses receptes adaptades i, per últim, una tercera part en que es comptarà amb la col·laboració d’un xef que donarà molts consells.
A més a més, es facilitarà l’accés al Palau de congressos, posant a disposició un servei d’autocars totalment gratuïts, tant en l’anada com en la tornada als diferents centres.

 

Data i lloc
En el nostre cas, com s’organitza per zones, el Barcelonès, per assistir al taller de cuina del congrés, serà el divendres 22 de setembre de 11:00h a 12:30h del matí al Palau de Congressos de Catalunya.

 

Inscripció
Per tal d’accedir al taller es demanarà als participants informació personal concreta com el nom, el DNI i un telèfon de contacte, sobre la persona interessada. Serà molt important el compromís d’assistència per part de l’usuari un cop s’hagi confirmat l’assistència.
Si esteu interessats serà important que envieu les dades abans del dia 13 de setembre, a tallerscongres@furega.com